Indicii europeni au inceput saptamana in scadere, acestia inregistrand a treia sesiune consecutiva de pierderi. Sectorul financiar a fost principala cauza a acestor scaderi, dupa o serie de evenimente negative ce au avut loc asupra unor banci europene.

BNP Paribas s-a depreciat cu circa 14% dupa ce si-a modificat planul privind procesul de preluare a unor active ale asiguratorului belgian Fortis. Barclays a fost retrogradata doua nivele de catre agentia de rating Moody's privind riscul de credit, fapt ce a dus la o scadere a actiunilor bancii de peste 10%.

Indicele DAX al bursei germane a pierdut 1,6%, dupa ce Commerzbank si Deutsche Bank au scazut peste 5%. De asemenea, Infineon Technologies a pierdut aproape 5% dupa ce Deutsche Bank i-a scazut tinta de pret cu 21%. Actiunile Porsche au primit din partea analistilor Exane BNP Paribas ratingul "underperform", in scadere de la "neutral".

Indicele londonez FTSE 100 a scazut cu 1,7%, in special din cauza sectorului de asigurari. Bank of America a "downgradat" intreg sectorul european de asigurari, de la "overweight" la "neutral", citand ca motiv "colapsul de moment al rezultatelor financiare si al popularitatii".