Indicii americani au inregistrat in sesiunea de joi cel mai mare avans din ultima saptamana, acestia reusind sa recupereze pierderile de peste 1% din debutul sedintei. Si de acesta data indicele Dow Jones s-a intors brusc din zona 7.850-7.900, inchizand la valoarea de 8.063,07 puncte in crestere cu 1,34%.

Indicele S&P 500 s-a apreciat cu 1,64%, la valoarea de 845.85 puncte, in timp ce indicele Nasdaq 100 a crescut 2,44%, pana la valoarea de 1.245,11 puncte. Pierderile din deschidere cauzate de un record negativ al ultimilor 26 de ani pentru numarul cererilor initiale de somaj au fost recuperate ca urmare a cresterii companiilor de retail si companiilor financiare. WalMart a avut cea mai buna influenta asupra indicelui Dow Jones, dupa o crestere de 4,61% datorata vanzarilor care au depasit estimarile analistilor.

La cresterea sectorului financiar au contribuit rezultatele peste asteptari ale MasterCard, precum si declaratiile unor analistii cu privire la Goldman Sachs si Morgan Stanley. Acestia au spus ca cele doua banci de investitii sunt suficient de sanatoase pentru a-si putea rambursa fondurile de salvare primite.

Bank of America a atins un minim al ultimilor 24 de ani la valoarea de 3,77 dolari pe actiune, dupa ce in urma cu 4 luni se afla la aproape 40 dolari pe actiune.

Secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, va anunta un nou plan de salvare a bancilor luni, 9 februarie.