Principalii indici bursieri europeni au inceput saptamana in usoara crestere, pietele asteptand publicarea detaliilor planului de salvare a sistemului financiar pregatit de administratia Obama. Desi trebuia lansat luni, planul a fost amanat pentru marti de catre secretarul Trezoreriei Timothy Geithner pentru a putea fi dezbatute cateva masuri incluse in acest program.

Cresterile de luni au fost sustinute in principal de sectorul financiar. Principalele banci s-au apreciat consistent dupa ce Barclays a raportat rezulate financiare trimestriale peste estimarile analistilor. Barclays a crescut cu peste 11%, contribuind la avansul de 0,37% al indicelui FTSE.

Si sectorul asigurarilor a avut o evolutie pozitiva, in urma intentiei Chinatrust, cel mai mare administrator de averi din Taiwan, de a intra in piata asiguratorilor. Allianz, cel mai mare asigurator german, a crescut 5,3%, compania putand fi printre tintele companiei asiatice. Deutsche Bank s-a apreciat cu 6,18%, in urma imbunatatirii recomandarii pentru actiunile bancii, de la "hold" la "buy".

Indicele german DAX a inchis cu un castig de aproape 0,5%. Indicele francez CAC40 a crescut cu 0,4%, dupa ce constructorii francezi de automobile au primit un imprumut guvernamental in valoare de 6 miliarde euro.