Pietele europene au reactionat negativ la ingrijorarea de dincolo de Atlantic cu privire la capacitatea planului de relansare al administratiei Obama de a spori finantarea publica si de a sustine sistemul bancar al SUA intr-o maniera suficienta pentru reluarea cresterii economice. Scaderea preturilor la materii prime a afectat negativ companiile din sectoarele de productie, iar incertitudinile legate de sectorul bancar american au avut un efect negativ asupra institutiilor financiare, ducand la scaderi generalizate ale indicilor pietelor europene.

In Marea Britanie, vanzarile de locuinte au scazut in ultimele trei luni la cel mai redus nivel de dupa 1978, un sondaj al agentiilor de vanzari indicand o scadere a numarului mediu al tranzactiilor cu 9,9%. Intr-un raport separat, volumul vanzarilor retail a avut in ianuarie cea mai redusa crestere anuala de dupa 1995.

Productia industriala din Franta si Italia a scazut in decembrie pentru a patra luna consecutiv, alimentata in principal de prabusirea vanzarilor de autoturisme. In Franta, productia a scazut cu 1,8%, dupa o scadere de 2,8% in noiembrie, in timp ce in Italia scaderea a fost de 2,5%, cea din luna anterioara fiind de 3,5%.