Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a suspendat vineri autorizatia de functionare a sucursalei din Baia Mare a SSIF Broker Cluj Napoca, ca urmare a investigatiilor efectuate in legatura cu activitatea acesteia, se arata intr-un comunicat al autoritatii de reglementare. Aceasta decizie ca urmare a "informatiilor preliminare furnizate de Corpul de control, din care reies indicii ca nu au fost mentinute evidentele, inregistrarile si conturile, astfel incat sa se asigure acuratetea acestora si, in mod distinct, corespondenta acestora cu instrumentele financiare si fondurile detinute in numele clientilor".

Totodata, CNVM a decis reintroducerea la tranzactionarea pe piata reglementata a BVB a actiunilor emise de SSIF Broker Cluj Napoca, incepand cu data de 16 februarie.

CNVM a mai solicitat societatii sa prezinte masurile organizatorice si operationale pe care le adopta in vederea desfasurarii activitatii in conformitate cu prevederile legale in vigoare si sa procedeze la efectuarea unui audit extern al activitatii desfasurate in perioada 2006 – 2009 atat ca intermediar, cat si ca emitent.

"Pentru asigurarea protectiei investitorilor impotriva practicilor neloiale, abuzive si frauduloase, CNVM a dispus, in sedinta din 29 ianuarie, ca masura asiguratorie, si nu ca sanctiune, suspendarea autorizatiei de functionare a SSIF Broker Cluj Napoca. Decizia a avut in vedere conservarea documentelor si a bazei de date, pentru obtinerea tuturor informatiilor necesare clarificarii modului de functionare a societatii", se mai arata in comunicat. Mai mult, arbitrul pietei de capital a suspendat si actiunile companiei de la tranzactionarea pe piata reglementata a BVB.

In aceasta perioada, CNVM a efectuat investigatii si la alte cinci sucursale ale societatii, pentru a obtine informatii privind activitatea acestora si a modului de comunicare cu sediul central.