Principalii indici europeni si-au continuat deprecierea si in sesiunea de miercuri, atingand minimele ultimelor luni. Indicele german DAX a scazut cu 0,28% si a atins minimul ultimei luni. Metro, cel mai mare retailer german, a scazut cu 4,7%, dupa ce un raport Merrill Lynch a estimat continuarea deprecierii pentru rubla.

Aproximativ 25% din valoarea vanzarilor Metro provine din Europa de Est.

Daimler a pierdut 3,4% in urma recomandarii de vanzare dat de analistii WestLB pentru actiunile producatorului de automobile. De cealalta parte, Commerzbank a crescut aproape 7% ca urmare a raportarii unor pierderi mai mici decat asteptarile. De asemenea, Deutsche Telekom a crescut cu 3,1%, dupa ce actiunile celui mai mare operator de telefonie din Europa au primit recomandarea de cumparare din parte analistilor Deutsche Bank.

Indicele londonez FTSE a scazut cu 0,68%, atingand totodata in sesiunea de azi minimul ultimelor trei luni. Minutele ultimei sedinte a Bancii Angliei publicate azi au aratat ca decizia de reducere a dobanzii la lira cu 0,5% a fost luata cu opt voturi pentru si unul impotriva, unul dim membrii dorind o taiere de 1%.

Mai mult, din aceste minute reiese faptul ca Banca Angliei intentioneaza sa nu continue taierea dobanzii si la urmatoarele sedinte, nivelul de 1% putand fi bottom-ul acestui proces indelungat. Royal Bank of Scotland a scazut 13%, dupa ce analistii BNP Paribas au coborat ratingul bancii de la "outperform" la "neutral".