Indicele de incredere a populatiei a scazut in Belgia la -24, aproape de minimul de -25 din decembrie, fiind afectat de cresterea somajului la 7.1% si de situatia negativa a economiei tarii, estimata sa sufere prima contractie din ultimii 16 ani in 2009.

Marea Britanie a inregistrat in luna ianuarie cel mai mic surplus bugetar din ultimii 14 ani. Ianuarie este o luna care inregistreaza surplusuri deoarece guvernul colecteaza aproximativ 10% din taxe in aceasta perioada. In acest an, venitul din taxe colectat in luna trecuta a scazut cu 11% fata de aceeasi perioada a anului 2008, in principal datorita evolutiei negative a domeniilor imobiliar si bancar.

Moneda europeana a crescut astazi in urma atenuarii temerilor cu privire la efectele negative ale unui colaps financiar in Europa de Est. Euro a crescut pentru prima data in ultimele 4 zile dupa ce Goldman Sachs a declarat ca moneda s-ar putea aprecia cu peste 6% pana la $1.35.

Monedele est-europene au profitat si ele de atenuarea temerilor legate de economia regiunii pentru a se aprecia usor in raport cu euro si dolarul american.