Pietele americane au scazut joi, indicele Dow Jones realizand un minim al ultimilor sase ani. Sectorul financiar a continuat seria deprecierilor severe, afirmatiile unor analisti cu privire la absenta unui suport pentru valoarea actiunilor financiare devenind tot mai putin exagerate.

Al doilea motor al scaderii a fost sectorul de tehnologie a informatiei, afectat de raportarile negative al HP de miercuri de dupa inchiderea pietelor.

Preturile de productie au crescut in ianuarie cu 0,8%, peste asteptarile analistilor, iar cresterea procentuala excluzand alimentele si combustibilul a fost de 0,4%. Cresterea este considerata nesustenabila in conditiile in care economia este in contractie, iar somajul a atins valori record ― numarul aplicatiilor noi de somaj a ramas neschimbat la 627.000, in timp ce totalul celor care beneficiaza de ajutor de somaj a crescut cu 170.000 in saptamana 1-7 februarie.

Indicele LEI (leading economic indicators) a crescut in ianuarie cu 0,4%, cea mai mare crestere din decembrie 2006, alimentat in principal de injectiile substantiale de capital ale Rezervei Federale de la sfarsitul anului trecut.

La randul sau, indicele general economic al PhiladelphiaFed a scazut cu -41,3, de la -24,3 in ianuarie, iar indicii de vanzari si ocupare a fortei de munca au atins cele mai scazute valori de la inceperea colectarii statisticilor in 1968.