Principalii indici europeni si-au continuat deprecierea, atingand noi minime multianuale, piata asteptand in continuare masuri concrete care sa imbunatateasca din punct de vedere fundamental sectorul financiar pentru a putea observa un impact pozitiv asupra indicilor. Indicele german DAX a coborat sub nivelul de 4.000 puncte si a atins un minim al ultimilor patru ani.

Producatorii germani de automobile au contribuit semnificativ la caderea indicelui, dupa ce intreaga piata auto europeana a fost afectata de scaderea ratingului companiilor Renault si Fiat de catre Moody's. Daimler a scazut cu 5,74%, in timp ce Volkswagen a pierdut 3,84%.

Indicele FTSE s-a depreciat cu aproape 1%, insa principala stire la bursa londoneza a fost una pozitiva. Royal Bank of Scotland a crescut 10%, banca pregatind un program masiv de reducere a costurilor, precum si un proces de splitare in doua unitati in urmatorii 3-5 ani.

Indicele Dow Jones Stoxx 600 care inglobeaza cele mai importante 600 companii europene a atins un minim al ultimilor sase ani.

Miliardarul George Soros a declarat intr-o conferinta ca actuala transformare a sistemului economic este o consecinta a deregularizarilor pietelor financiare din anii '80 si acesta ar putea fi sfarsitul modelului pietelor libere care a dominat tarile capitaliste in aceasta perioada.