Actionarii Bursei de Valori Bucuresti au aprobat marti o serie de scutiri si reduceri ale tarifelor si comisioanelor practicate pentru operatiunile pe pietele reglementate la vedere si la termen si pentru sistemul alternativ de tranzactionare, inclusiv pentru piata RASDAQ, potrivit unui comunicat al operatorului pietei de capital. Noile tarife si comisioane vor intra in vigoare incepand cu data de 2 martie.

Astfel, comisioanele de tranzactionare vor fi reduse cu 10%, fata de cele practicate in anul 2008, atat pentru piata reglementata la vedere administrata de BVB, cat si pentru sistemul alternativ de tranzactionare, inclusiv pentru piata RASDAQ, iar tariful pentru admitere ca Participant la sistemul de tranzactionare al BVB, la piata reglementata la vedere si la piata reglementata la termen si tariful lunar pe terminale suplimentare au fost suspendate pana la 31.08.2009.

In acelasi timp, tariful de procesare si admitere la tranzactionare a instrumentelor financiare si tariful pentru mentinerea la tranzactionare a titlurilor de stat, tariful de procesare si admitere la tranzactionare a instrumentelor financiare si tariful pentru mentinerea la tranzactionare a titlurilor de stat, tariful pentru admiterea la piata reglementata la termen a Traderilor, ca Participanti la sistemul de tranzactionare al BVB si tariful de examen pentru agentii de derivate au fost suspendate pana la finele acestui an.

“Demersul BVB de a stabili o serie de criterii si parghii stimulative corelate, este unul de incurajare a dezvoltarii pietei de capital din Romania, de atragere de noi investitori si emitenti la BVB si de continuare a politicii de aliniere a costurilor cu cele oferite de piete de capital dezvoltate din Uniunea Europeana” a declarat Anca Dumitru, director general al operatorului pietei de capital.

Aceste decizii au fost luate in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor BVB de marti, desfasurata la distanta prin intermediul sistemului informatic administrat de Societate.