Actionarii BVB au aprobat o noua serie de scutiri si reduceri ale tarifelor si comisioanelor de tranzactionare

de Dragos Comache     HotNews.ro
Marţi, 24 februarie 2009, 18:27 Economie | Burse

Actionarii Bursei de Valori Bucuresti au aprobat marti o serie de scutiri si reduceri ale tarifelor si comisioanelor practicate pentru operatiunile pe pietele reglementate la vedere si la termen si pentru sistemul alternativ de tranzactionare, inclusiv pentru piata RASDAQ, potrivit unui comunicat al operatorului pietei de capital. Noile tarife si comisioane vor intra in vigoare incepand cu data de 2 martie.  

Astfel, comisioanele de tranzactionare vor fi reduse cu 10%, fata de cele practicate in anul 2008, atat pentru piata reglementata la vedere administrata de BVB, cat si pentru sistemul alternativ de tranzactionare, inclusiv pentru piata RASDAQ, iar tariful pentru admitere ca Participant la sistemul de tranzactionare al BVB, la piata reglementata la vedere si la piata reglementata la termen si tariful lunar pe terminale suplimentare au fost suspendate pana la 31.08.2009.

In acelasi timp, tariful de procesare si admitere la tranzactionare a instrumentelor financiare si tariful pentru mentinerea la tranzactionare a titlurilor de stat, tariful de procesare si admitere la tranzactionare a instrumentelor financiare si tariful pentru mentinerea la tranzactionare a titlurilor de stat, tariful pentru admiterea la piata reglementata la termen a Traderilor, ca Participanti la sistemul de tranzactionare al BVB si tariful de examen pentru agentii de derivate au fost suspendate pana la finele acestui an.

“Demersul BVB de a stabili o serie de criterii si parghii stimulative corelate, este unul de incurajare a dezvoltarii pietei de capital din Romania, de atragere de noi investitori si emitenti la BVB si de continuare a politicii de aliniere a costurilor cu cele oferite de piete de capital dezvoltate din Uniunea Europeana” a declarat Anca Dumitru, director general al operatorului pietei de capital.  

Aceste decizii au fost luate in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor BVB de marti, desfasurata la distanta prin intermediul sistemului informatic administrat de Societate.


Citeste mai multe despre   
Jurnal​ din Israel

FOTOGALERIE Tel Aviv: artistic si sofisticat

Tel Aviv e un oras nou pornit de la un port vechi si are un tip de sofisticare, nearoganta, care-l face definitiv interesant. Arhitectura lui, accentele moderne, tusele europene, aspiratiile americane, muzeele, casele memoriale permit calatorilor sa traiasca in el si o experienta culturala. Spiritul relaxat al orasului si umorul generatiei tinere din Tel Aviv se traduce uneori in mici capodopere in culoare pe ziduri. Unul dintre cele mai bune, amuzante si interesante tururi e cel din cartierul florentin, cunoscut ca partea boema a orasului.

109 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi