Indicii americani nu au reusit sa confirme raliul de marti, inregistrand o noua sesiune de scaderi pe fondul picajului sectorului de asigurari si datelor macroeconomice proaste.

Asiguratorii au fost afectati de anunturile privind taierea dividendelor. Lincoln National Corp. a scazut cu 14% dupa ce si-a redus valoarea dividendului cu 95%, in timp ce Allstate Corp. a pierdut 5,7% dupa ce si-a injumatatit dividendul.

Bank of America a crescut cu 9,1%, dupa ce CEO-ul Kenneth Lewis a declarat ca banca va trece asa numitul "stress test" al guvernului american.

Vanzarile de case detinute anterior (Existing Home Sales) a scazut cu 5,3% in ianuarie, la o valoare anualizata de 4,49 milioane, acesta fiind un minim al ultimilor 12 ani.

Pretul barilului de petrol a crescut cu 6,36% la valoarea de 42,5 dolari, dupa ce stocurile saptamanale au inregistrat un declin atat pentru petrol cat si pentru combustibili.

Toate sectoarele din indicele S&P 500 au inchis in pierdere, cu exceptia celui de Telecomunicatii care s-a apreciat cu 1%.