Bursa din Sibiu va lansa in data de 2 martie tranzactionarea de contracte futures si optiuni ce au ca activ suport actiunile Transgaz, se arata intr-un comunicat al operatorului pietei.

Marimea obiectului contractului futures pe titlurile Transgaz este de zece actiuni, variatia zilnica maxima admisa fiind de zece lei pe actiune, iar marja de 160 lei pe contract. Scadentele disponibile sunt la una, doua, trei, si sase luni, data scadentei fiind a treia zi de vineri din luna de scadenta. In cazul in care aceasta nu este zi lucratoare, data scadentei va fi ultima zi lucratoare dinaintea celei de-a treia zi de vineri din luna de scadenta.

“Avand in vedere ca inca de la lansarea pe piata spot actiunile Transgaz au fost un succes precum si faptul ca ele se afla constant in atentia investitorilor, am considerat utila introducerea derivatelor pe acest simbol, noile instrumente adresandu-se atat speculatorilor, cat si celor care doresc sa gestioneze eficient riscurile detinerilor din piata la vedere” a declarat Teodor Ancuta, presedintele Bursei din Sibiu.

Tranzactionarea acestor produse a fost aprobata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).