Increderea consumatorilor europeni a scazut in februarie, indicele corespunzator atingand valoarea de 65,4 de la 67,2 cu o luna in urma. In Germania, somajul a crescut in februarie pentru a patra luna consecutiv pana la o valoare ajustata sezonier de 7,9%, numarul celor fara locuri de munca atingand cifra de 3,31 milioane.

Opinia generala este ca in aceste circumstante macroeconomice Banca Centrala Europeana va fi nevoita nu doar sa continue reducerea dobanzii de referinta in martie, ci si sa puna in aplicare masuri suplimentare pentru a stabiliza economia zonei euro.

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a declarat ca nu va abandona planul de a oferi ajutor financiar producatorilor auto francezi si ca masura nu are un caracter protectionist. Sarkozy a citat posibilitatea de ajutor financiar pentru divizia Adam Opel GmbH a General Motors din partea statului german si planurile Suediei de a sprijini Saab Automobile ca exemple de copiere a propunerilor sale.

Franta a avansat ideea unui plan de stimulare a principalilor sai producatori auto, Renault SA si PSA Peugeot Citroen SA, cu o valoare estimata de 6 miliarde de euro.