Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a propus Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa califice drept emitenti admisi la tranzactionare pe piata reglementata a unui numar de 271 societati emitente tranzactionate pe Piata Rasdaq, pentru o perioada de 9 luni, se arata intr-un comunicat al operatorului pietei de capital. Cele 271 de societati au fost selectionate dupa mai multe criterii, printre care capitalizarea, perioada de functionare si numarul de tranzactii.

"In sedinta de joi, 26 februarie 2009, Consiliul BVB a decis transmiterea catre CNVM a listei emitentilor tranzactionati in prezent pe Piata Rasdaq, pentru a fi calificati temporar ca admisi la tranzactionare pe piata reglementata la vedere administrata de catre BVB, pentru o perioada de 9 luni. Criteriile de selectie a emitentilor au avut in vedere o capitalizare medie anuala de peste un milion de euro, functionare peste 3 ani, free-float peste 25%, inregistrarea unui numar de peste 52 de tranzactii in ultimele 12 luni, dar si cateva exceptii, emitenti cu notorietate sau valori de tranzactionare relevante", se arata in comunicat.

Reprezentantii BVB spera ca, la finele celor noua luni, cele 271 de firme sa indeplineasca toate conditiile prevazute in Codul BVB pentru a fi admisi la tranzactionare pe piata reglementata, departamentele de specialitate ale bursei urmand sa acorde emitentilor tot sprijinul necesar pentru aceasta.