Ben Bernanke, presedintele Federal Reserve, a insistat marti asupra necesitatii unei reforme generale a legislatiei financiare din SUA pentru a atenua amplitudinea „excesiva” a ciclurilor de crestere si prabusire ale pietelor financiare. Bernanke a reluat si ideea introducerii unei agentii care sa fie responsabila pentru asigurarea stabilitatii pietelor financiare, idee care ar putea fi atragatoare in conditiile actuale, cand intreaga lume trece prin ceea ce presedintele Fed a numit "cea mai severa criza financiara de dupa anii ‘30”.

Bernanke a sugerat, indirect, ca acest rol de reglementare ar putea fi indeplinit tot de Federal Reserve, care este deja activa in acest domeniu in ultima perioada, desi oponentii ideii au ridicat problema responsabilitatii Fed nu doar pentru actiunile din 2008, ci si din perioada cresterilor exuberante din 2005-2007.

SUA si-au redus pentru a sasea luna consecutiv estimarea pentru consumul global de petrol din 2009, indicand drept probabila o medie zilnica de 84.27 milioane de barili, cu 0.4 milioane mai putin decat estimarea din februarie. Analiza a fost justificata de continuarea deteriorarii economiei mondiale, tendinta care ar putea sa se inverseze abia in 2010. In particular, cererea de petrol a SUA este estimata sa scada la 19 milioane de barili/zi, pretul mediu pentru contractele WTI ajungand la 42 dolari/baril.