Banca Centrala a Elvetiei si-a redus dubanda de referinta la 0.25% de la 0.5% si a inceput sa intervina pe piata pentru prima data de dupa 1992, cumparand valute straine in incercarea de a limita aprecierea francului. SNB a mai anuntat ca va initia un program de achizitie de bonduri ale companiilor elvetiene, o actiune preemptiva care ar trebui sa faciliteze accesul la finantare si sa reduca riscurile de deflatie in conditiile in care economia elvetiana se confrunta cu cea mai puternica scadere de dupa 1975.

Nivelul somajului din Franta a avut cea mai mare crestere trimestriala in Q4 2008, valoarea de 88.700 estimata in februarie fiind revizuita la 117.300, sau 0.7% din totalul locurilor de munca din industria privata. La randul sau, inflatia din Franta si-a accelerat cresterea in februarie peste asteptarile economistilor, ajungand la o rata anualizata de 1% cauzata in principal de scumpirea alimentelor cu o rata anualizata de 2.2% (valoarea anualizata a inflatiei din ianuarie fusese de 0.8%).

Banca Angliei a anuntat ca va achizitiona bonduri guvernamentale in valoare de 5 miliarde de lire saptamana viitorare intr-un efort de a injecta capital in economia britanica. Planul prevede achizitia de „gilts” in valoare de 2 miliarde de lire pe 16 martie si 3 miliarde de lire pe 18 martie.