Indicii americani au scazut in prima sesiune a saptamanii pentru prima data dupa cinci zile consecutive de crestere. Castigul din prima parte a sesiunii ce a dus indicii Dow Jones si S&P 500 la un avans de peste 2%, a fost pierdut in ultimele doua ore de tranzactionare, indicii inchizand in usoara scadere.

Indicele sectorului tehnologic Nasdaq 100 a fost mai afectat, pierzand aproape 2%.

Piata parea sa isi continue si luni raliul inceput saptamana trecuta. In weekend summit-ul G20 a reluat discutiile pentru gasirea noi solutii coordonate pentru salvarea sistemulu financiar prin indepartarea activelor toxice detinute de banci, iar luni Barclays a urmat seria celor trei mari banci americane, anuntandu-si profitabilitatea pentru acest inceput de an. Mai mult, guvernatorul FED, Ben Bernanke, a declarat ca recesiunea s-ar putea termina la sfarsitul acestui an daca pietele financiare vor fi stabilizate de programele anticriza ale bancii centrale si ale guvernului.

Aceste date pareau sa fie suficiente pentru continuarea ascensiunii indicilor, insa anuntul companiei American Express privind cresterea numarului de carduri de credit aflate in imposibilitate de plata a trimis din nou piata pe teritoriul negativ. American Express a pierdut avansul de peste 8%, inchizand cu o pierdere de 3,28%.

Citigroup si-a continuat revenirea puternica, inregistrand o crestere de 30,90% pana la valoarea de 2,33 dolari pe actiune, desi la maximul zilei avea un avans de peste 50%.