Bursele europene si-au redus ritmul de crestere din ultima perioada, terminand mixt si sesiunea de azi dupa scaderile inregistrate ieri. Indicele londonez FTSE 100 a fost cel mai afectat, pierzand 1,35%.

Economia britanica este printre cele mai afectate economii de acesta recesiune si cu siguranta aceasta isi va reveni mult mai greu decat economiile din restul Europei. Datele macroecomice publicate azi au aratat ca somajul din Marea Britanie a crescut cu cel mai ridicat nivel din ultimii 38 de ani.

Pentru a stopa acest declin al economiei si pentru a evita deflatia, Banca Angliei a inceput infuzia de lichiditatea in sistem,cumparand bonduri guvernamentale. Dobanda de referinta la lira a fost scazuta deja la 0,5%, nemaiputandu-se lua masuri semnificative din acest punct de vedere. Scaderea de azi a indicelui londonez a fost determinata in special de companiile miniere si de cele petroliere, primele cinci companii care au afectat indicele fiind din aceste sectoare.

Indicele german DAX a crescut usor cu 0,21%, scaderile producatorilor de automobile fiind compensate de cresterea companiilor farmaceutice. Analistii Credit Suisse au marit ratingul celor mai importante companii europene din sectorul de sanatate si servicii medicale la "overweight".