Indicele Philadelphia Fed a crescut in martie la -35 de la -41.3 in februarie, indicand o reducere a ratei de scadere a sectorului de productie din district, in contrast cu situatia din New York, unde indicele corespunzator al NY Fed aratase luni o continuare a deteriorarii conditiilor. Componentele principale ale indicelui Philly Fed au scazut insa mai mult decat valoarea agregata, iar o combinatie a acestora similara cu cea din indicele national ISM ar fi in scadere la 29.3 fata de 33.5 in luna anterioara (cu conventia de contractie pentru valorile sub 50).

La randul sau, indicele publicat de Conference Board pentru indicatorii economici anticipativi a scazut in februarie cu 0.4%, mai putin decat era estimat, cresterea din ianuarie fiind insa revizuita negativ de la 0.4% la 0.1%.

Numarul aplicatiilor initiale de somaj a scazut cu 12000 saptamana trecuta pana la 646.000, iar valoarea pentru saptmana anterioara a fost revizuita in crestere cu 4000 pana la 658.000. Media mobila a ultimelor patru saptamani, mai putin afectata de fluctuatii, a continuat sa creasca, atingand 654750. Numarul persoanelor care primesc ajutor de somaj a atins valoarea record de 5.47 milioane.

Rezerva Federala a anuntat ca a primit cereri pentru imprumuturi in valoare de 4.7 miliarde de dolari in cadrul primei runde a planului TALF, a carui valoare totala este de 1000 de miliarde.