Bursele europene si-au revenit dupa pierderile inregistrate in sesiunea anterioara, crescand in medie cu peste 3%. Indicele german DAX a crescut cu 2,39% la valoarea de 4084 puncte, recuperand o parte din scaderea de ieri cu peste 5%, cea mai abrupta din acest an. Deutsche Borse s-a apreciat cu peste 6% dupa ce analistii de la Bank of America au recomandat investitorilor cumpararea actiunilor companiei.

ThyssenKrupp, cel mai mare producator german de otel, a crescut cu aproape 7% dupa ce aceiasi analisti au declarat ca actiunile companiei se afla la un nivel atractiv, iar piata de otel este prea subevaluata. Indicele londonez FTSE a inchis cu un avans de 4,34% la valoarea de 3926 puncte, in special ca urmare a cresterilor companiilor miniere. Cuprul se apropie de cea mai mare crestere trimestriala din ultimii trei ani.

De asemenea, HSBC s-a apreciat cu 6,61%. Indicele bursei italiene a crescut cu aproape 4%, dupa ce producatorul de automobile Fiat a castigat peste 10%, fuziunea companiei italiene cu producatorul american de automobile Chrysler LLC fiind foarte aproape de a se realiza.