Conducerea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) intentioneaza sa mute pe piata Rasdaq actiunile tranzactionate in prezent la categoria "Nelistate" a pietei reglementate, a declarat, luni, Stere Farmache, presedintele BVB, citat de NewsIn. Aceasta actiune face parte din proiectul de reorganizare a pietei Rasdaq.

"Proiectul de reorganizare a pietei Rasdaq include atat aceasta masura de transferare a actiunilor de la "Nelistate" pe piata Rasdaq, cat si admiterea la tranzactionare pe piata reglementata a 271 de societati de pe Rasdaq", a spus Farmache.

In prezent, la categoria "Nelistate" a pietei reglementate sunt tranzactionate actiunile a 31 de companii care nu mai indeplinesc cerintele de performanta sau lichiditate impuse de BVB pentru mentinerea la tranzactionate pe celelalte trei categorii.

La inceputul lunii trecute, BVB a propus Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa califice drept emitenti admisi la tranzactionare pe piata reglementata a unui numar de 271 societati emitente tranzactionate pe Piata Rasdaq, pentru o perioada de 9 luni. Cele 271 de societati au fost selectionate dupa mai multe criterii, printre care capitalizarea, perioada de functionare si numarul de tranzactii.

Reprezentantii BVB nu au primit inca un raspuns din partea CNVM cu privire la acest proiect.