Indicii europeni s-au depreciat in prima sesiune din aceasta saptamana, pe fondul unor estimari negative privind evolutia actiunilor europene si in special a celor financiare. Analistii Morgan Stanley au recomandat vanzarea unor actiuni din regiune si au scazut ratingul actiunilor europene la "underweight" de la "neutral".

Credit Suisse si BNP Paribas au pierdut peste 3%, dupa ce analistul Calyon Securities Mike Mayo a declarat ca masurile guvernelor de a debloca creditarea s-ar putea sa nu se ridice la nivelul asteptarile, iar pierderile bancilor vor creste in continuare.

Indicele german DAX a scazut cu 0,8% la valoarea de 4349 puncte. Bayer, cel mai mare producator german de medicamente, a crescut cu 1,15% ca urmare a unor zvonuri ce dau compania germana ca tinta a producatorului elvetian de medicamente Novartis.

Indicele londonez FTSE 100 s-a depreciat cu 0,9% la valoarea de 3993 puncte. Rio Tinto a pierdut peste 11% dupa ce a anuntat ca ia in calcul posibilitatea vanzarii unor actiuni in valoare de peste 8 miliarde dolari, in cazul in care tranzactia privind investitia in Aluminium Corp.of China nu se va realiza.