Wall Street a inchis sedinta de luni in scadere din cauza tranzactiilor in domeniul bancar, al pretului energiei si al interventiilor analistilor economici.

Inca de la deschidere bursa americana a inceput sa scada, dupa o crestere consecutiva de 4 zile, dupa ce in piata au aparut informatii potrivit carora conducerea companiei Sun Microsystems a refuzat oferta de preluare formulata de concernul IBM, deorece suma de 7 miliarde de dolari a fost considerata de Sun insuficienta., anunta Reuters.

La inchiderea sedintei de tranzactionare Dow Jones a pierdut 41,74 points (0,52%); S&P-500 7,02 puncte(0,83%), iar Nasdaq Composite 15,16 puncte (0,93%). De asemnea IBM a pierdut 0,65% valoarea actiunilor ajungand la 101,56 de dolari, iar Sun a pierdut de 22,5% ajungand la o valoare a actiunilor de 6,58 de dolari Pierderi semnificative au inregistrat si bancile. Astfel, Bank of America a pierdut 1,58%, Citigroup 4,56%, JPMorgan Chase 3,69% iar Wells Fargo 6,67%.

Indicele bancar KBW a scazut 3,83 de prcente. Optimismul investitorilor, manifestat in ultimile zile, a fost temperat de analistul financiar Mike Mayo care a afirmat ca aceste institutii isi asuma riscuri de care nu sunt constiente, fapt care ar putea conduce la un esec al planului public de salvare al sectorului bancar.

La randul sau George Soros a declarat ca in acest moment: "sectorul bancar, luat per ansamblu, este practic insolvabil”. Cu toate acestea, temerile investitorilor au fost diminuate de afirmatiile altui analist, Meredith Whitney care considera ca bancile au reusit sa se recapitalizeze in primul trimestru al lui 2009.