Indicii europeni au inregistrat cresteri usoare in sesiunea de azi, cu exceptia indicelui londonez care a inchis in pierdere in urma publicarii unor date macroeconomice nefavorabile privind economia britanica.

Astfel, datele privind GDP-ul au aratat o contractie de 1,5% a economiei in primul trimestru, in timp ce increderea la nivelul consumatorilor a scazut la minimul ultimilor cinci ani. Companiile petroliere au contribuit de asemenea la scaderea indicelui londonez, dupa ce barilul de petrol si-a continuat deprecierea.

Indicele german DAX a crescut cu 0,82% la valoarea de 4357 puncte, fiind ajutat in special de producatorii de automobile, actiunile acestora primind recomandarea de cumparare din partea anlistilor de la Goldman Sachs. K+S, cel mai mare producator european de ingrasaminte chimice, a scazut cu cu 1,7% dupa ce Mosaic, al doilea producator de inrasaminte chimice din SUA, a anuntat o scadere a profitului in ultimele trei luni ca urmare a amanarii cumpararilor de ingrasaminte pentru fertilizare de catre fermieri.