Indicii europeni au inregistrat a doua zi consecutiva de cresteri pe fondul rezultatelor financiare mai bune decat estimarile publicate de Goldman Sachs si Johnson & Johnson. Cresterile de azi au fost insa atenuate pe finalul sesiunii de datele macroeconomice negative publicate in SUA cu privire la vanzarile "en-detail" si inflatia la nivelul producatorilor. Indicele german DAX a crescut cu 1,47% la valoarea de 4557 puncte.

Ministrul german de finante a declarat ca pregateste un plan pentru achizitionarea activelor toxice detinute de banci, acestea urmand a fi inglobate intr-o noua institutie-asa numita "bad bank". Commerzbank, compania cu cea mai proasta evolutie din DAX in acest an, a crescut cu 13% la valoarea de 5,02 euro pe actiune. Indicele londonez FTSE 100 a inchis cu un usor avans de 0,13% la valoarea de 3988 puncte.

Evolutia buna a bancilor si companiilor miniere a fost diminuata de scaderea companiilor petroliere, dupa ce pretul petrolului a coborat din nou sub pragul de 50 dolari pe baril.