Florica Venter, fostul director de operatiuni cu firme din cadrul SSIF Broker Cluj, a fost numita in functia de director general interimar al societatii de brokeraj, potrivit unui comunicat al companiei remis BVB. Aceasta l-a inlocuit pe Petru Prunea, caruia i s-a interzis sa mai activeze pentru o perioada de cinci ani pe piata de capital.

In locul lui Adrian Ceuca, in functia de director general adjunct al SSIF Broker a fost numit Ciprian Zah.

Totodata, Darie Moldovan va fi director de tranzactionare interimar, Sandu Mircea Pali - director economic interimar, iar Virginia Miron va fi director interimar pe relatia cu subunitatile.

In perioada in care Florica Venter va ocupa functia de director general al SIIF Broker, postul de director de operatiuni cu firme va fi ocupat de Adrian Danciu.

Acestia vor asigura interimatul functiilor in care au fost numiti pe o perioada de maximum doua luni.

Marti, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) le-a interzis lui Petru Prunea, director general al SSIF Broker Cluj-Napoca, si lui Adrian Ceuca, directorului general adjunct, sa mai activeze pe piata de capital pentru o perioada de cinci ani, respectiv trei ani. De asemenea, celor doi le-au fost retrase si autorizatiile de conducatori la Broker Cluj si au fost amendati cu 25.000 de lei, respectiv 10.000 de lei.

Aceste sanctiuni vin dupa ce CNVM a derulat un control la firma de brokeraj, initiat cu ocazia descoperirii unei fraude la sucursala din Deva a SSIF Broker.