Bursele europene au deschis in scadere prima sedinta a saptamanii. Bursele europene, ca si cea de pe Wall Street, inchisesera in crestere sedinta de vineri, impulsionate de rezultatele Citigroup si General Electric.

La Londra, indicele Footsie-100 a scazut cu 0,11%, pana la 4.088,33 de puncte, in vreme ce principalul indice al bursei de la Frankfurt, DAX, a scazut cu 0,45%, ajungand la 4.655,84 puncte, anunta AFP.

La bursa de la Paris, deschiserea sedintei de tranzactionare a fost intarziata de o serie de probleme tehnice. In cele din urma, bursa a deschis pe minus, indicele CAC 40 pierzand 0,35% si coborand la 3,081.15 puncte.

Si bursele din Amsterdam, Bruxelles si Lisabona au intarziat deschiderea sedintei de tranzactionare din cauza unor probleme tehnice.

In schimb, bursa de la Tokyo a inchis in usoara crestere sedinta de luni.

Pe pietele asiatice, pretul petrolului a coborat, luni, sub pragul de 50 de dolari pe baril. Pretul barilului de petrol light sweet crude, cu livrare in luna mai, a scazut cu 82 de centi, pana la 49.51 de dolari, iar titeiul Brent din Marea Nordului, cu livrare in luna iunie, a ajuns pana la 52.55 de dolari pe baril, ieftinindu-se cu 80 de centi.