Conducerea SIF Banat Crisana a limitat la 1% drepturile de vot ale actionarilor care actioneaza concertat cu Banca Transilvania sau Catalin Chelu pentru adunarea generala din data de 24 aprilie, in care vor fi alesi noii administratori ai societatii, potrivit NewsIn.

Totodata, au fost limitate la 1% si drepturile de vot ale Broadhurst Investment Limited, care detine 1,189% din capitalul SIF-ului.

Datele companiei arata ca Banca Transilvania detine in mod concertat 12,43% din capitalul social al SIF Banat Crisana, iar Catalin Chelu, impreuna cu persoanele cu care actioneaza in mod concertat, controleaza 2,064% din actiunile societatii.

Limitarea drepturilor de vot va fi facuta dupa metoda pro-rata.

Printre cei care si-au depus candidaturile pentru un loc in consiliul de administratie al SIF Banat-Crisana, se numara Horia Ciorcila - presedintele Bancii Transilvania, Doru Lionachescu - directorul bancii de investitii Capital Partners, Alexandru Parvulescu - presedintele Romenergo, Octavian Radu - proprietar al grupului de firme RTC si Ioan Cuzman - actualul presedinte al SIF Banat Crisana.

Actionarii SIF Banat-Crisana urmeaza sa se intalneasca pe 24 aprilie pentru a alege membrii consiliului de administratie care vor conduce societatea in urmatorii patru ani.

De asemenea, actionarii urmeaza sa mai aprobe situatiile financiare de anul trecut, sa aprobe bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2009 si sa stabileasca indemnizatiile membrilor consiliului de administratie.

Totodata, in cazul in care actionarii vor fi de acord, societatea ar putea folosi 83% din profitul aferent anului trecut sub forma de surse proprii de finantare si doar 17%, adica 16,46 milioane de lei, pentru dividende.

SIF Banat-Crisana are un capital social de 54,88 milioane de lei, divizat in 548,85 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Ultima cotatie a titlurilor SIF1 a fost de 0,8750 lei, stabilita in sedinta din 17 aprilie a BVB, ceea ce corespunde unei capitalizari de 480,24 milioane de lei.