Indicii europeni si-au revenit pe finalul sesiunii de azi, recuperand pierderile anterioare dupa ce secretarul Trezoreriei SUA Timothy Geithner a declarat ca marea majoritatea a bancilor din SUA au un capital mai mare decat este nevoie. Sectorul financiar a impulsionat revenirea indicilor, acestia terminand sesiunea fara variatii semnificative.

Indicele german DAX a terminat cu un usor avans de 0,34% dupa o pierdere anterioara de peste 2%. Deutsche Bank a recuperat o scadere de 7,5%, inchizand pe minus cu doar 0,3%. Indicele ZEW, ce masoara asteptarile investitorilor si analistilor privind economia germana, a revenit in zona pozitiva pentru prima data dupa aproape doi ani, depasind totodata si asteptarile.

E.ON, cea mai mare companie de utilitati din Germania, a crescut cu 2,4% dupa ce analistii de la JP Morgan au spus ca posibilitatea companiei de a se aprecia este foarte ridicata, aceasta fiind in acelasi timp mult mai rezistenta la scaderile pietei decat celelalte companii din sector. Indicele londonez FTSE 100 a inchis practic in stationare, insa actiunile financiarelor au avut scaderi importante. Lloyds a pierdut peste 9%, Barclays aproape 5%, in timp ce Aviva s-a depreciat cu 7,5%.