Actiunile japoneze cunosc un declin joi, influentate de ingrijorarile privind sistemul financiar global, din nou lovit de pierderile neasteptate ale Morgan Stanley si de informatiile potrivit carora investitorul japonez de top Nomura a intrat adanc pe pierderi, indica Reuters.

Nomura Holdings a pierdut circa 4 procente dupa ce cotidianul Nikkei a anuntat ca acesta ar putea raporta pierderi de peste 7 miliarde de dolari pentru anul financiar incheiat in martie.

Pioneer a castigat in schimb peste 6 procente dupa ce o sursa din interiorul companiei a declarat ca Honda Motor Co intentioneaza sa faca investitii majore in domeniul electronicelor. Honda a urcat 1,7 procente.

"Piata a devenit extrem de sensibila, pe termen scurt, la informatiile furnizate de companii, cumparand pe fondul vestilor bune si vanzand cand vestile sunt proaste", a declarat Hiroaki Osakabe, manager in cadrul Chibagin Asset Management, citat de Reuters.

Indicele Nikkei a pierdut circa 0,5%, iar Topix atinge un minim de 0,3%.

Yenul se intareste in fata dolarului si euro

Dolarul a scazut la 97,85 yeni pe piata japoneza, de la 97,95 - asa cum se inchisese sedinta de la New York de miercuri. Euro scade la 1,2991 dolari de la 1,3002 si la 127,05 yeni de la 127,38.