Ciprian Zah a fost numit administrator provizoriu de catre conducerea Broker Cluj, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a informat firma de brokeraj ca Petru Prunea nu mai este compatibil cu functia de membru in consiliul de administratie, informeaza NewsIn.

Consiliul de administratie al Broker s-a intalnit joi si a luat act de incompatibilitatea lui Prunea. In urmatoarele zile, actionarii vor trebui sa isi aleaga un administrator permanent.

La inceputul saptamanii trecute, CNVM le-a interzis lui Petru Prunea, director general al SSIF Broker Cluj-Napoca, si lui Adrian Ceuca, directorului general adjunct, sa mai activeze pe piata de capital pentru o perioada de cinci ani, respectiv trei ani. De asemenea, celor doi le-au fost retrase si autorizatiile de conducatori la Broker Cluj si au fost amendati cu 25.000 de lei, respectiv 10.000 de lei. Totodata, casa de brokeraj a fost sanctionata cu o amenda in valoare de 724.000 lei.

Aceste sanctiuni vin dupa ce CNVM a derulat un control la firma de brokeraj, initiat cu ocazia descoperirii unei fraude la sucursala din Deva a SSIF Broker.