Deutsche Bank, cea mai mare banca germana, a crescut cu 5,3% la 43,25 euro dupa ce analistii au estimat ca va raporta un profit trimestrial de 773 milioane euro in comparatie cu o pierdere de 131 milioane euro in 2008. Banca este compania cu cea mai buna evolutie din DAX in acest an, avand un avans de peste 55% de la inceputul anului. Indicele DAX a inchis sesiunea in usoara crestere cu 0,4%, recuperand pierderile anterioare.

Metro s-a apreciat cu 3,7%, in timp ce E.ON a crescut cu 3,1%. Actiunile companiilor producatoare de medicamente au inregistrat cresteri importante ca urmare a raspandirii virusului gripei porcine in mai multe zone de pe glob. Glaxosmithkline a crescut cu 5,67%, iar Astrazeneca s-a apreciat cu 3,72% ducand pe plus indicele londonez FTSE cu 0,27%. Sanofi-Aventis si Roche Holding au crescut cu 2,43%, respectiv 3,51%.

Pe de alta parte gripa porcina a dus la scadere companiilor de transport aerian, care implicit au dus la scaderea petrolului ca urmare a reducerii cererii. Companiile petroliere au avut astfel indirect de suferit, acestea inchizand sesiunea pe minus la bursa londoneza.