Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a redactat un proiect de lege privind promovarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a 271 de companii listate in prezent pe piata Rasdaq, pe care l-a trimis Ministerului Finantelor, a declarat, marti, Anca Dumitru, director general al BVB. La inceputul lunii martie, BVB a solicitat CNVM sa califice drept emitenti admisi la tranzactionare pe piata reglementata 271 de societati de pe piata Rasdaq, pentru o perioada de noua luni.

"Proiectul vizeaza, in mod special, emitentii care provin din programul de privatizare in masa", a precizat directorul general al BVB.

Bursa a avut in vedere ca emitentii sa aiba o capitalizare medie anuala de peste 1 milion de euro, sa functioneze de peste trei ani, sa aiba un free-float (actiuni liber tranzactionate pe piata - n.r.) de peste 25% si sa inregistreze un numar de peste 52 de tranzactii in ultimele 12 luni, dar a luat in considerare si emitentii cu notorietate sau valori de tranzactionare relevante.

Bursa mentioneaza ca, in cele noua luni de la aprobarea CNVM, emitentii care vor avea calitatea de admisi la tranzactionare pe piata reglementata vor primi tot sprijinul necesar din partea departamentelor de specialitate ale BVB pentru ca la sfarsitul perioadei sa indeplineasca toate conditiile prevazute in codul bursier.