Vanzarile retail din Uniunea Europeana au scazut in martie cu 3.1%, cele din zona euro avand o scadere de 4.2%, cea mai mare valoare inregistrata de la inceperea colectarii datelor in 1996. Declinul din zona euro a fost mai accentuat decat asteptarie de -2.6% ale analistilor si decat valoarea de -4% din februarie. Cele mai mari scaderi au fost inregistrate in tarile baltice: Letonia (-27.3%), Lituania (‑21.1%) si Estonia (-16.6%).

Productia industriala a Spaniei a scazut in martie cu 25%, dupa ce declinul din februarie a fost de 22.5%. Un raport separat a indicat ca numarul falimentelor din primul trimestru al anului a crescut la 1358, de aproape patru ori mai mult decat cele 359 inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Economia Poloniei a crescut in primul trimestru al anului cu 1% conform declaratiilor guvenului, care a anuntat ca se asteapta la o crestere neta pentru anul 2009, in contrast cu estimarile Comisiei Europene de contractie cu 1.4%.

Preturile locuintelor din Marea Britanie au scazut cu 1.7% in aprilie, al treilea declin lunar consecutiv, conform diviziei Halifax al Lloyds Banking Group. Motivul principal a fost reducerea volumului creditelor ipotecare acordate populatiei.