Principalii indici europeni au terminat mixt si fara variatii importante sesiunea de vineri, insa au inchis saptamana cu pierderi importante de circa 3%-4%. Indicele german DAX a scazut usor cu 0,02% la valoarea de 4737puncte, extinzandu-si deprecierea saptamanala la 3,6%.

Economia germana a scazut cu 3,8% in primul trimestru al anului, aceasta fiind cea mai severa contractie trimestriala de cand a inceput calcularea datelor in 1970.

Volkswagen a scazut cu 1% la valoarea de 220,38 euro, inregistrand a cincea zi consecutiva depierderi. Indicele londonez FTSE 100 s-a depreciat in aceasta saptamana cu 2,6%, marcand prima saptamana de scaderi din ultima luna. Companiile petroliere si miniere ce se regasesc intr-un numar mare in componenta indicelui au scazut semnificativ in aceasta saptamana, dupa ce si petrolul s-a corectat de la maximul ultimelor sase luni.

Economia zonei euro s-a contract in primele trei luni ale anului cu 2,5%, inregistrand cea mai mare scadere trimestriala din ultimii 13 ani. Indicele preturilor de consum in zona euro a inregistrat o crestere anualizata in aprilie de 0,6%, in timp ce fata de luna martie inflatia la nivelul consumatorilor a crescut cu 0,4%.