Pietele europene si-au continuat ascensiunea si in sesiunea de azi, ajutate de o serie de recomandari pozitive ale analistilor pentru actiunile europene. Indicele londonez FTSE 100 a fost singurul care a inchis in pierdere, fiind afectat de sectorul financiar si in special de banci. Lloyds a scazut cu aproape 8% dupa ce pretul s-a ajustat in urma convertirii drepturilor in actiuni noi.

HSBC a pierdut 2,35% ducand indicele FTSE pe minus cu 0,31% la valoarea de 4468 puncte. Indicele german DAX a crescut cu 1,6% la valoarea de 5038 puncte, dupa ce Bayer a urcat cu 6,37% la 40,93 euro dupa ce au primit acceptul autoritatilor japoneze de a comercializa medicamentul Nexavar pentru tratamentul cancerului de ficat.

Producatorii de automobile de lux, Daimler si BMW, au primit din partea analistilor Goldman Sachs recomandarea de "conviction buy", Daimler crescand cu 2,5% la 26,58 euro. Euro a inregistrat cea mai crestere fata de dolar din ultimele 5 luni, influentand si evolutia petrolului care a atins nivelul de 62 dolari pe baril.