Standard & Poor’s si-a schimbat perspectiva pentru Marea Britanie la negativ si a declarat ca exista o sansa din trei ca aceasta sa isi piarda rating-ul AAA actual. Agentia si-a justificat actiunile prin amploarea deosebita pe care o are in prezent nivelul datoriei publice a Marii Britanii ― Standard & Poors a declarat ca un nivel al datoriei publice care se apropie de 100% din PIB nu este compatibil cu un rating AAA.

In contrast, Moody’s si-a reafirmat perspectiva stabila pentru rating-ul Aaa al Marii Britanii, declarand ca guvernul acesteia are suficienta flexibilitate financiara pentru a absorbi socuri pe termen scurt si capacitatea necesara pentru corectarea in timp a efectelor negative. Nivelul deficitului bugetar al Marii Britanii a fost de 8.5 miliarde de lire in luna aprilie, cea mai ridicata valoare pentru aceasta luna de la inceperea colectarii datelor in 1993; valoare deficitului fusese de 1.8 miliarde de lire pentru aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile retail din Marea Britanie au crescut pentru a doua luna consecutiv in aprilie, variatia de 0.9% depasind estimarile medii ale analistilor de 0.5%. Cresterea vanzarilor fata de aprilie 2008 a fost de 2.6%. Cele mai mari cresteri au fost inregistrate la alimente si imbracaminte.