Indicii europeni au inchis in usoara crestere pentru a doua sesiune consecutiv, dupa ce datele privind vanzarile de vase din SUA au influentat din nou pietele intr-un mod pozitiv, asa cum se intamplase si ieri dupa publicarea datelor referitoare la increderea la nivelul consumatorilor.

In Germania, indicele preturilor de consum a iesit deflationist, semnaland faptul ca economia este inca in dificultate, iar miscarea banilor injectati in economie nu este suficienta pentru a genera crestere economica si nici inflatie.

Indicele DAX a crescut cu 0,3% la valoarea de 5000 de puncte. ThyssenKrupp si Salzgitter, cei mai mari producatori germani de otel, au urcat cu 2,4%, respectiv 4,5% dupa ce CEO-ul Salzgitter a declarat ca inca spera ca in 2009 compania sa fie profitabila. BMW a crescut cu 3% la 26,17 euro, in timp ce Volkswagen a scazut cu 3,7% la 213,9 euro-cea mai joasa inchidere din ultimele doua luni.

Indicele londonez FTSE 100 a inchis cu un avans de 0,10% la 4416 puncte. Tesco si-a continuat ascensiunea inceputa ieri, crescand si azi cu 2,84%, in timp ce AstraZeneca, al doilea producator britanic de medicamente, a pierdut 2,1%. Aceasta ar putea fi obligata sa plateasca o amenda de 1,28 miliarde dolari in urma unui litigiu cu Verus Pharmaceuticals.