Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene inchid saptamana pe plus

de WBS     WBS Holding
Vineri, 19 iunie 2009, 22:51 Economie | Burse

 documente
(19 Iun 2009) PDF, 150KB
Planul de buget pe termen mediu publicat de Ministerul de Finante al Germaniei prevede imprumuturi de 310 miliarde de euro pana in 2013, o schimbare semnificativa fata de intentiile dinaintea actualei crize care tindeau catre realizarea unei echilibrari bugetare pana in 2011. Adjunctul Ministrului de Finante a declarat ca „un buget federal fara noi datorii s-a deplasat in viitorul indepartat”, in conditiile in care veniturile din taxe sunt in scadere si costurile sociale au crescut semnificativ.

Deficitul federal ar putea creste in acest an pana la 4% din PIB, urcand apoi catre 6% din PIB in 2010; Germania ar putea ajunge abia in 2013 la o valoare a deficitului bugetar compatibila cu limita de 3% din pactul de stabilitate al UE. Aceste declaratii au ridicat indoieli cu privire la platforma electorala a partidului Crestin Democrat care include o reducere a nivelului minim de taxe de la 14% la 12% si o crestere a pragului pentru nivelul maxim al taxelor de la 52 de mii de euro la 60 de mii de euro.

Liderii EU au aprobat un pachet de masuri de reforma majora a sistemului financiar din Uniune, incluzand crearea unei organizatii de supraveghere a riscurilor economice, condusa de presedintii bancilor centrale, si o unificare a supervizarii bancilor, asiguratorilor, firmelor de investitii si companiilor de credit.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de Superbrands

AmCham  - 25 de ani de impact in Romania, prin sustinerea consultarii intre mediul public si privat, pentru dezvoltarea Romaniei

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este de 25 de ani intre cele mai reprezentative asociatii ale comunitatii de afaceri din Romania, fiind recunoscuta drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea Romaniei sau dinamica relatiilor comerciale intre SUA si Romania.

150 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă