Rata anuala a inflației din Germania a ramas la zero pentru a doua luna consecutiv in iunie, menținuta la acest nivel de declinul prețului la energie; așteptarile economiștilor fusesera pentru un declin de 0.1%. Inflația va ajunge probabil negativa in urmatoarele luni, datorita maximului inregistrat de prețul petrolului in vara anului trecut, insa valoarea pozitiva a creșterilor lunare ar trebui sa inlature temerile de deflație.

Nivelul prețurilor de consum, calculat folosind metoda adoptata de Uniunea Europeana, a crescut in iunie cu 0.4% fața de luna mai. Indicatorii anticipativi ai economiei elvețiene publicați de KOF au crescut in iunie pentru a doua luna consecutiv, atingand valoarea de -1.65, fața de -1.85 in mai; estimarile medii ale economiștilor au fost pentru o valoare de -1.75.

Valoarea din mai a fost la randul sau revizuita pozitiv de la -1.86, devenind astfel prima creștere din aproape doi ani. Guvernul spaniol a aprobat crearea unui fond de 9 miliarde de euro pentru susținerea sistemului bancar. Fondul ar putea crește la 99 de miliarde pana la sfarșitul anului.