Indicii Bursei de Valori Bucuresti au avut astazi o evolutie pozitiva pe intreg parcursul sesiunii de tranzactionare, incheind ziua cu cresteri de peste un procent. Cea mai lichida companie a fost SNP Petrom, care a fost singura care a depasit pragul de un milion de RON; SIF5 Oltenia, cea care detinea in mod normal aceasta pozitie, a fost a patra ca valoare a tranzactiilor, cu 454 mii RON, dupa BRD, SIF3 Transilvania si Biofarm.

Cea mai mare scadere dintre companiile cu lichiditate peste 100 de mii de RON a fost inregistrata de Amonil, de -6%, in urma anuntului cu privire la somatia primita de combinat pentru achitarea datoriilor de 58 de milioane RON pe care le are.

Lichiditatea totala a pietei a fost de altfel in continuare extrem de redusa astazi, desi in crestere semnificativa fata de luni; pe piata BVB s-au realizat tranzactii cu actiuni in valoare de doar 6.66 milioane RON, la care s-au adaugat 540 mii RON de contracte futures EURRON cu scadenta in septembrie; piata RASDAQ a realizat la randul sau doar 441 milioane RON.