Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a restrictionat activitatea casei de brokeraj EFG Eurobank Securities, deoarece fondurile proprii au scazut sub nivelul minim al capitalului initial pentru autorizare, adica echivalentul in lei a 730.000 euro, potrivit NewsIn. Astfel, casa de brokeraj nu va putea presta servicii de investitii financiare care exced capitalului initial echivalent in lei a 125.000 de euro, pana la remedierea situatiei privind fondurile proprii, dar nu mai mult de 60 de zile.

Casa de brokeraj a grupului grec EFG nu va putea tranzactiona pe cont propriu, subscrie instrumente financiare pe baza unui angajament ferm sau administra un sistem alternativ de tranzactionare. De asemenea, intermediarul nu va putea acorda imprumuturi investitorilor, care sa permita acestuia sa efectueze tranzactii cu valori mobiliare.

In schimb, restul activitatilor si serviciilor, care includ preluarea si introducerea ordinelor pentru clienti, administrarea portofoliilor sau consultanta de investitii, nu vor fi restrictionate.

EFG Eurobank Securitie este unul dintre cei mai mari brokeri de la Bursa de Valori Bucuresti, cu tranzactii intermediate de 45,58 milioane de lei in ultima luna. De la inceputul anului, valoarea tranzactiilor intermediate a fost de 311,76 milioane de lei.