CNVM a restrictionat activitatea EFG Eurobank Securities, din cauza fondurilor proprii insuficiente

de Dragos Comache     HotNews.ro
Miercuri, 1 iulie 2009, 12:52 Economie | Burse

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a restrictionat activitatea casei de brokeraj EFG Eurobank Securities, deoarece fondurile proprii au scazut sub nivelul minim al capitalului initial pentru autorizare, adica echivalentul in lei a 730.000 euro, potrivit NewsIn. Astfel, casa de brokeraj nu va putea presta servicii de investitii financiare care exced capitalului initial echivalent in lei a 125.000 de euro, pana la remedierea situatiei privind fondurile proprii, dar nu mai mult de 60 de zile.

Casa de brokeraj a grupului grec EFG nu va putea tranzactiona pe cont propriu, subscrie instrumente financiare pe baza unui angajament ferm sau administra un sistem alternativ de tranzactionare. De asemenea, intermediarul nu va putea acorda imprumuturi investitorilor, care sa permita acestuia sa efectueze tranzactii cu valori mobiliare.

In schimb, restul activitatilor si serviciilor, care includ preluarea si introducerea ordinelor pentru clienti, administrarea portofoliilor sau consultanta de investitii, nu vor fi restrictionate.

EFG Eurobank Securitie este unul dintre cei mai mari brokeri de la Bursa de Valori Bucuresti, cu tranzactii intermediate de 45,58 milioane de lei in ultima luna. De la inceputul anului, valoarea tranzactiilor intermediate a fost de 311,76 milioane de lei.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

251 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri