Indicii bursieri europeni au inregistrat cresteri astazi, in urma stirilor pozitive venite din SUA, unde Alcoa a dat startul sezonului de raportari financiare, anuntand o pierdere mai mica decat asteptarile analistilor. Actiunile din sectorul minier au fost in special ajutate de raportul Alcoa, Rio Tinto apreciindu-se cu 3,77%. Actiunile Anglo-American, producator englez de otel, au crescut cu 5,6%.

Cresterile bursiere au fost totusi limitate de declaratia respectatului investitor Warren Buffett, conform careia economia americana nu se afla inca pe un trend ascendent si ca ar putea fi nevoie de un al doilea plan de stimul economic. Buffett se alatura astfel grupului din ce in ce mai larg al celor care considera necesar un astfel de plan. Banca centrala a Angliei a hotarat astazi mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la 0,5%.

De asemenea, banca a decis sa nu mareasca suma alocata cumpararii de obligatiuni. Banca centrala este autorizata de catre guvernul britanic sa mareasca suma, actualmente de 125 miliarde GBP, pana la 150 miliarde GBP.