Principalii indici bursieri europeni au crescut pentru a patra zi consecutiva, impulsionati de stirile pozitive din economia americana. Profitul peste asteptari raportat de banca americana JP Morgan si numarul in scadere al cererilor de somaj in SUA au condus la cresteri pentru pietele europene, in special in sectorul financiar. Astfel, HSBC s-a apreciat cu 1,05%, iar Societe Generale cu 3,06%. Cresterile puternice din ultima saptamana au dus la scaderea indicelui volatilitatii pentru optiunile pe Euro Stoxx 50 la cel mai mic nivel din luna septembrie a anului anterior pana in prezent.

Economia chineza a avut o crestere de 7,9% in ultimul trimestru, crestere sustinuta de planul de stimulare a economiei lansat de autoritatile chineze. Actiunile Nokia s-au depreciat cu 15% astazi, dupa ce compania a anuntat ca nu mai prevede o crestere a cotei de piata, asa cum estimase anterior. Si actiunile Autonomy, al doilea mare producator britanic de software, s-au depreciat puternic, cu 8,6%, dupa ce compania a raportat un profit trimestrial in scadere cu 67%.

Picajele Nokia si Autonomy au influentat puternic componentii Euro Stoxx 600 din sectorul tehnologic, acestia depreciindu-se in medie cu 4,7%, cea mai mare scadere zilnica din ultimele sase luni.