Prețurile de producție din Germania au avut in iunie cel mai rapid ritm de scadere anuala din ultimii 40 de ani, ajutate de declinul semnificativ al costului energiei și de scaderea cererii in urma incetinirii consumului economiei mondiale.

Conform Biroului Federal de Statistica, scaderea de luna trecuta a fost de 4.6%, venind dupa un declin de 3.6% in mai. Estimarea medie a economiștilor indicase o scadere de 4.1%.

Variația anuala va ramane probabil negativa pentru o perioada, ținand cont de faptul ca prețul petrolului a atins un maxim istoric in iulie 2008. Banca Naționala a Germaniei a declarat ca valorile indicatorilor economici sugereaza ca recesiunea și-a depașit punctul de inflexiune și ca se așteapta ca viteza de contracție a economiei sa se reduca in a doua jumatate a anului.

Nivelul prețurilor de vanzare a locuințelor din Marea Britanie a crescut in iulie in urma creșterii cererii, conform datelor publicate de Rightmove Plc. Astfel, prețul mediu al unei locuințe a crescut cu 0.6%, dupa ce luna trecuta scazuse cu 0.4%.