Bursele asiatice au inregistrat, la capatul sedintei de tranzactionare de joi, cresteri semnificative, atingand un maxim al ultimelor zece luni, evolutia pozitiva fiind favorizata de deprecierea yenului in raport cu valutele importante, transmite Reuters.

Bursa din Hong Kong a castigat cel mai mult dintre pietele bursiere din regiune, indicele Hang Seng apreciindu-se cu 3,9%.

Bursa de la Tokyo a inchis sedinta de joi in crestere, pe fondul deprecierii yenului in fata dolarului. Indicele Nikkei al bursei nipone a crescut cu 0,72%, marcand a saptea sedinta consecutiva de cresteri. In acelasi timp, indicele Topix a avansat cu 0,23%.

Pretul petrolului, in crestere dupa declaratiile facute de seful FED, Ben Bernanke

Pretul petrolului a crescut joi la bursele din Asia, dupa ce investitorii si-au indreptat atentia asupra comentariilor facute de presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, in ceea ce priveste o revenire usoara a cresterii economiei americane, noteaza AFP.

Titeiul "light sweet crude" cu livrare in septembrie, s-a scumpit cu 27 centi, la 65,67 dolari/baril.

Petrolul Brent, din Marea Nordului, a castigat la randul sau 9 centi, pana la 67,30 dolari/baril.

Bernanke a anuntat miercuri, in timpul prezentarii bianuale sustinute in fata Congresului, ca economia Statelor Unite, cel mai mare consumator mondial de petrol, incepe sa-si revina usor.