Raliul puternic de pe pietele de capital europene continua, indicele DJ Euro Stoxx 600 apreciindu-se astazi cu 1,92%. La crestere au contribuit raportarile trimestriale din Europa si din SUA. Rezultatele peste asteptari ale Roche Holding, ABB si Credit Suisse au dus la o crestere a indicelui elvetian SMI cu 2,28%, toti componentii acestuia inchizand sedinta de astazi pe plus.

Pe piata germana, actiunile ThyssenKrupp s-au apreciat cu 6,92%, dupa ce Vale, cel mai mare producator de minereu de fier la nivel mondial, a anuntat ca va investi 965 milioane EUR pentru a-si mari detinerea intr-o unitate braziliana de productie a companiei. Si actiunile Deutsche Post s-au apreciat astazi, compania estimand ca se va intoarce pe profit pana la sfarsitul anului, ca urme a planului de reducere a costurilor.

Inainte de deschiderea pietei americane au fost raportate rezultatele trimestriale pentru doi componenti Dow Jones Industrial Average: AT&T si 3M. Ambele companii au raportat profituri peste asteptari. De asemenea, vanzarile de case ce au avut anterior cel putin un proprietar au crescut in luna iunie cu 3,6%.