Șomajul din Franța a scazut in iunie pentru prima data in acest an, numarul celor aflați in cautarea unui loc de munca diminuandu-se cu 18600 (0.7%) luna trecuta conform statisticilor publicate de Ministerul Muncii și Finanțelor.

Numarul total al șomerilor este de 2.52 milioane, la același nivel cu maximul ultimilor doi ani inregistrat in mai. Guvernul francez continua sa ia masuri pentru limitarea șomajului, contractand agenții de plasament pentru a facilita angajarea șomerilor pe posturi temporare.

Printre masurile adoptate in acest sens luna trecuta s-a numarat și cea de a oferi un bonus de 1000 de euro pentru companiile care angajeaza tineri stagiari, oferta care se va derula pe parcursul unui an.

Banca Centrala a Ungariei a redus dobanda de referința cu un procent pana la 8.5%, mai mult decat scaderea de 0.5% prognozata de analiștii economici. Decizia a fost privita de piețe ca o surpriza, in contextul abordarii prudente adoptate pana acum de Banca Centrala. Valoarea LIBOR pentru imprumuturile in dolari la termen de trei luni a scazut pentru prima data sub 0.5%, atingand nivelul de 0.496%.