Prețurile de consum din Germania au suferit in luna iulie prima scadere anuala din ultimii 22 de ani, in urma diminuarii costurilor combustibililor și alimentelor. Scaderea anuala a fost de 0.6%, mai mare decat estimarile medii de -0.4% ale economiștilor. Acest rezultat este insa unul temporar, fiind influențat in mare masura de corecția prețului petrolului dupa creșterea speculativa din vara anului trecut.

Numarul creditelor ipotecare acordate in Marea Britanie in iunie a fost de 47584, cifra care reprezinta maximul ultimelor 14 luni. Valoarea reprezinta o creștere de aproape 8% fața de numarul creditelor aprobate in luna mai. In paralel, un sondaj realizat de Hometrack Ltd. in randul agenților imobiliari a indicat luni ca nivelul prețurilor la locuințe a ramas neschimbat in luna iulie, aducand un argument in plus pentru posibilitatea unei reveniri a pieței imobiliare din Marea Britanie.

Indicele nivelului de incredere al mediului de afaceri italian a crescut in iulie pentru a patra luna consecutiv, pana la 71.7, un maxim al ultimelor opt luni.