Bursa japoneza a incheiat sedinta de joi in crestere cu 0,51%, cu un indice Nikkei la nivelul de 10.165,21 puncte, in crestere cu 51,97 puncte fata de valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente, informeaza AFP.

In schimb, bursa de la Seul a incheiat sedinta in scadere cu 0,11%, indicele principal Kospi ajungand la valoarea de 1.524,32 puncte, in scadere cu 1,71 puncte comparativ cu cea inregistrata la inchiderea sedintei precedente.

Bursa din Hong Kong a incheiat prima sedinta de joi in scadere cu 0,36%, cu un indice Hang Seng ajuns la valoarea de 20.063,81 puncte, in scadere cu 71,69 puncte fata de valoarea inregistrata la inchiderea sedintei precedente.

Pretul petrolului, in scadere

Pretul petrolului a scazut la bursele electronice din Asia, pe o piata ingrijorata de slabiciunea cererii pentru titei, potrivit traderilor citati de AFP.

In schimburile matinale, barilul de petrol light sweet crude, cu livrare in septembrie, s-a ieftinit cu 29 centi, la 63,06 dolari pe baril, in timp ce pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in septembrie, a scazut cu 8 centi, la 66,45 dolari pe baril.

Pretul petrolului a scazut si mai mult dupa publicarea datelor saptamanale de catre Departamentul american al energiei, privind evolutia stocurilor de petrol, care au crescut cu 5,1 milioane barili in cursul saptamanii trecute. Analistii mizau pe o crestere de doar 1,2 milioane barili.